MedLife Galați

MedLife Brăila

Trimiteți un mesaj

Crearea chirugicală de gropițe în obraji

"o procedură estetică populară pentru obținerea unui zâmbet perfect"

Crearea de gropițe în obraji (dimpleplasty) este o procedură estetică care își propune să creeze niște gropițe discrete la nivelul obrajilor pacientului pentru a-i oferi un zâmbet mai atragător.

Procedura este recomandată persoanelor care:

  • doresc să obțină un aspect mai atragator și aparent mai suplu al feței, prin adăugarea unor detalii subtile la nivelul obrajilor;
  • au o singură gropiță și doresc să restabilească o simetrie facială.

Candidatul ideal are:

  • vârsta de peste 18 ani (astfel încât procesul de maturizare al feței să fie încheiat);
  • țesuturi faciale de bună calitate, suficient de flexibile și elastice pentru a putea suporta modificarea chirurgicală;
  • stare generală de sănătate bună;
  • atitudine optimistă legată de intervenția chirurgicală;
  • așteptări realiste cu privire la rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul acestei proceduri chirurgicale.

Intervenția se realizează de obicei sub anestezie locală, în regim ambulatoriu și durează aproximativ 60 de minute. Preoperator se vor determina localizările exacte ale viitoarelor gropițe. 

În timpul intervenției, medicul face o mică incizie de aproximativ 1 cm la nivelul mucoasei bucale, crează un tunel până la nivelul dermului și apoi suturează plaga, creând și menținând astfel cele două depresiuni cutanate nou formate (gropițele). 

Ca orice procedură chirurgicală, crearea de gropițe în obraji implică anumite riscuri și complicații, cum ar fi disconfortul sau durerea, infecția, sângerarea, echimozele sau hematomul, reacțiile alergice la anestezic sau la materialele de sutură, afectarea nervilor, a vaselor de sânge sau a altor structuri, asimetria, cicatricile inestetice sau probleme de vindecare.

Vom examina împreună toate aceste aspecte în detaliu și vom identifica pașii necesari pentru a minimiza riscurile și complicațiile asociate intervenției chirurgicale înainte de a o efectua.

Imediat postoperator, gropițele vor avea un aspect ușor artificial, ele fiind prezente tot timpul. În primele 7 zile după procedură, este posibil să experimentați o ușoară senzația de disconfort, tumefacție și echimoze.

Pentru a minimiza inflamația, în primele 2 zile, sunt recomandate aplicațiile locale cu gheață. Pentru câteva zile trebuie să respectați un regim alimentar bazat pe alimente moi, ușor de masticat, la temperatura camerei, să dormiți cu capul ușor ridicat și să vă clătiți gura cu o soluție antiseptică de câteva ori pe zi.

Pacientul își va putea relua activitatea normală în ~ 3 – 5 zile.

Vindecarea apare după o perioadă de aproximativ 2 – 3 săptămâni. După aproximativ 2 – 4 luni (când firele de sutură se resorb) gropițele se vor integra firesc în estetica facială, devenind vizibile doar atunci când zâmbiți.

Rezultatele au caracter permanent, iar modificarile aduse țesutului facial vor fi vizibile pe termen lung.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și să urmați cu strictețe recomandările acestuia pentru a vă bucura de o recuperare eficientă și sigură.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați secțiunea Informații pacienți sau să ne contactați prin intermediul rubricii Adresați-ne o întrebare.