MedLife Galați

MedLife Brăila

Trimiteți un mesaj

Lifting-ul chirurgical al buzei superioare

"o procedură concepută să îmbunătățească aspectului buzei superioare"

Liftingul de buză este o procedură chirurgicală prin care se reduce distanța dintre baza nasului și buza superioară, obținându-se astfel un aspect mai plin, mai tânar și mai atractiv al buzei și, implicit, al feței. Această intervenție oferă rezultate pe termen lung și elimină necesitatea implanturilor sau a injectărilor.

Lifting-ul chirurgical al buzei superioare este recomandat persoanelor care doresc:

  • să adauge volum buzelor plate sau subțiri;
  • să reducă distanța dintre nas și buza superioară;
  • să îmbunătățească aspectul buzelor dezechilibrate;
  • să scurteze buzelor prea lungi;
  • să îmbunătățească aspectul colțurile gurii îndreptate în jos.

Candidatul ideal are:

  • vârsta de peste 18 ani (astfel încât procesul de maturizare al feței să fie încheiat);
  • stare generală de sănătate bună;
  • atitudine optimistă legată de intervenția chirurgicală;
  • așteptări realiste cu privire la rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul acestei proceduri chirurgicale.

 

Există mai multe tipuri de lifting al buzei superioare, printre care: tehnica ”Bullhorn” (subnazală), tehnica ”Gull-Wing” (directă), tehnica italiană, tehnica V-Y și tehnica de ridicare a colțurilor gurii. Tehnica utilizată depinde de particularitățile și de obiectivele fiecărui pacient.

Bullhorn Lip Lift: În timpul acestei proceduri, se face o incizie la baza nasului în formă de ”coarne de taur”. O mică bandă de piele și țesut subcutanat este îndepărtată, țesuturile profunde sunt ancorate, iar buza superioară este ridicată la noua sa poziție. Incizia este apoi suturată. Cicatricea este practic invizibilă, deoarece este ascunsă de-a lungul pliurilor și curburilor naturale ale feței. Această procedură poate fi personalizată pentru a ridica buza centrală și/sau colțurile gurii.

 

Gull-Wing Lift: Această tehnică presupune îndepărtarea unei benzi de piele, în formă de M, de deasupra marginii buzei superioare și avansarea acesteia. Incizia se face în locul unde partea roșie se întâlnește cu pielea buzei superioare. Această tehnică lasă o cicatrice mai vizibilă și, ca urmare, nu este realizată prea des. Este mai eficientă la pacienții mai în vârstă și cu piele subțire. Utilitatea reală a acestei tehnici este de a avansa marginea buzei care se aplatizează semnificativ odată cu înaintarea în vârstă. Această procedură nu este indicată pacienților sub 60 de ani.

 

Italian Lip Lift: Această tehnică este o alternativă la tehnica ”Bullhorn” pentru cei care au nevoie de o ridicare mai subtilă a buzei superioare. Se practică două incizii separate ascunse sub fiecare nară, se îndepărtează pielea de fiecare parte iar buza superioară este ridicată în două etape separate, de fiecare parte, prin închiderea plăgilor operatorii.

 

V to Y Lip Lift: Această tehnică este folosită pentru a adăuga volum buzelor subțiri. Incizia se face la nivelul mucoasei bucale în forma literei V. Mucoasa este ridicată pentru a adăuga volumul dorit, iar apoi incizia se închide sub forma literei Y.

 

Corner Lip Lift: Ridicarea colțurilor gurii este recomandată persoanelor care au colțurile gurii natural îndreptate în jos. Intervenția poate îmbunătăți și pliurile de la colțurile gurii care se îndreaptă către bărbie. Inciziile sunt făcute la nivelul comisurilor bucale, acolo unde buza superioară și cea inferioară se întâlnesc. O mică zonă de piele și țesut subcutanat este îndepărtată și, în funcție de particularitățile cazului, se pot face ajustări la nivelul țesuturilor profunde. Inciziile sunt apoi suturate. Dacă pliurile sunt adânci și proeminente, intervenția chirurgicală nu poate oferi o corecție de 100%, dar va există o îmbunătățire semnificativă. Această tehnică lasă o cicatrice mai vizibilă și, ca urmare, nu este realizată prea des.

Indiferent de tehnica folosită, intervenția se poate realiza sub anestezie locală, în regim ambulatoriu și durează în jur de 60 de minute.

Ca orice procedură chirurgicală, liftingul de buză superioară implică anumite riscuri și complicații, cum ar fi infecția, sângerarea, echimozele, reacțiile alergice la anestezic sau la materialele de sutură, asimetria, dehiscența plăgii, cicatricile inestetice sau probleme de vindecare.

Vom examina împreună toate aceste aspecte în detaliu și vom identifica pașii necesari pentru a minimiza riscurile și complicațiile asociate intervenției chirurgicale înainte de a o efectua.

În urma intervenției, zona operată va fi inflamată, iar o senzație moderată de disconfort va fi resimțită pentru câteva zile. Pacienții pot reveni la activitățile lor obișnuite după 4-5 zile, , dar este posibil să dureze până la 6 săptămâni pentru ca zona să fie complet vindecată. Firele de sutură se suprimă la 5-7 zile postoperator. Liniile de incizie se estompează de obicei după 6-8 săptămâni. Unii pacienți pot experimenta o senzație de tensiune la nivelul buzei superioare timp de 2-4 luni, deși severitatea disconfortului variază.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și să urmați cu strictețe recomandările acestuia pentru a vă bucura de o recuperare eficientă și sigură.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați secțiunea Informații pacienți sau să ne contactați prin intermediul rubricii Adresați-ne o întrebare.